Woningen

Vorm en beeld

De woningen van BouwKollektief zijn zowel modern in architectuur als in bouwmethode.

Doormiddel van afwisseling in dieptes en materiaal ontstaat er een gevarieerd plastisch gevelbeeld. Een afgewogen compositie van de gevel zorgt voor een harmonisch en dynamisch geheel.

Afwijkende invulling van de gevelopeningen op de begane grond zijn optioneel en aan te passen aan de individuele keuze van de inrichting.


De grondgebonden woningen van BouwKollektief hebben een beukmaat (breedte van de woning met zijmuren) variërend per locatie tussen de 4.80 en 5.60 m. De diepte van de woning kan variëren van 9.00 tot 11.00 m. Hierdoor is een goede combinatie te maken tussen kleinere woningen van ca. 80 m2 en grotere woningen van ca. 170m2. De woningen kunnen in één rij staan of verspringen, ze kunnen ook per twee zaagtand geplaatst worden.
Ze hebben bij voorkeur een vlakdak om zonnepanelen in de juiste richting te plaatsen.


Het appartementencomplex van BouwKollektief bestaat uit 12 ruime 3-kamer appartementen van ca. 70m2. De footprint van het gebouw is ca. 19 bij 18 m.
De appartementen worden ontsloten door een ruime gang met trap.


2 verdiepingen

De woningen met twee lagen hebben een ruime plattegrond door het efficiënte ontwerp. Op de eerste verdieping kan er gekozen worden voor 2 of 3 slaapkamers. De wand tussen de voor en achter slaapkamer kan naar wens naar voren of naar achter geplaatst worden zodat de inrichting van de slaapkamers zo optimaal mogelijk kan.

3 verdiepingen

De woningen met drie lagen hebben een ruime plattegrond door het efficiënte ontwerp. Op de eerste en tweede verdieping kan er gekozen worden voor 2 of 3 slaapkamers. De wand tussen de voor en achter slaapkamer kan naar wens naar voren of naar achter geplaatst worden zodat de inrichting van de slaapkamers zo optimaal mogelijk kan. Er kan zowel een badkamer op de eerste als op de tweede geplaatst worden. Door de gekozen bouwmethode is het later toevoegen van een badkamer of het splitsen van een slaapkamer in twee slaapkamers relatief eenvoudig.

Techniek, EPC en duurzaamheid

Duurzaamheid en energieverbruik zijn belangrijke onderdelen van het ontwerp.

De woningen zijn niet alleen energiezuinig maar ook heel duurzaam. Het grootste gedeelte van de bouwmaterialen die wij gebruiken zijn recyclebaar en worden vastgeschroefd in de plaats van gegoten of gelijmd, daardoor zijn ze ook weer uit elkaar te halen of aan te passen. Dit draagt bij aan de cradle-to-cradle (C2C) gedachte van BouwKollektief.

Door de combinatie van laag temperatuur verwarming, zonnecellen en extra isolatie scoren onze woningen ruim onder de vereiste prestatiemeting (EPC) van 0,4. Ofwel groen, gezond en gasloos!